Mali neće biti sklonjen

21:38 07. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Branko Čečen izjavio je da ministar finansija Siniša Mali zna mnogo o "jako neprijatnim" aspektima poslovanja javnih funkcionera i da neće biti sklonjen zbog otkrića do kojih su istraživački novinari došli u projektu "Pandorini papiri".

"Mislim da je (Mali) jedan od najočiglednijih primera ljudi koji su postali previše moćni čak i za (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića. Čak i ako on hoće da ih skloni, to ne ide tako lako”, rekao je Čečen u emisiji "Iza vesti" na N1 i naveo da veruje u istinitost optužbi koje opozicija upućuje na račun Malog da je "arhitekta sistema po kom se skrivaju pare koje se izvlače iz Srbije". 

Istraživački portal KRIK objavio je na osnovu papira koji su procureli iz ofšor zona da je Siniša Mali bio i vlasnik sva 24 stana na bugarskom primorju, a ne samo kupac u ime nekog drugog. Mali je na to kazao da "prava tema nisu 24 stana, već 'zašto ne mogu da dođu do računa Aleksandra Vučića'". (kraj) dep/dpv

Share: