Subvencije za zamenu kasa

12:07 25. 10. 2021. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali potvrdio je da danas počinje isplata subvencija za prelazak na novi model fiskalizacije, odnosno za zamenu fiskalnih kasa obveznicima koji su se prijavili za subvencije.

"Država je obećala da će snositi sve troškove, a to podrazumeva 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju. Prijavljivanje traje do kraja januara, preko portala Poreske uprave. Danas će novac dobiti obveznici koji su se do petka prijavili. Obećali smo da ćemo isplaćivati svake nedelje subvencije, i sada ispunjavamo to obećanje, u dan i u dinar. Ova isplata predviđena je za pokrivanje troškova za nabavku novih fiskalnih uređaja, za novi sistem koji je fleksibilan, a fiskalni uređaj može biti i mobilni telefon i tablet“, rekao je Mali na televiziji Prva.

Kako je prenelo Ministarstvo finansija, objasnio je da je Privredna komora procenila da na ovaj način privreda može da uštedi oko 10 miliona evra godišnje, jer neće biti više papirnih rolni, obaveznih servisa i sl. (kraj) dar/dj

Share: