Nagrada Savetu za regionalnu saradnju

18:59 26. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Portal Juropijen Vestern Balkans dodelio je danas nagradu Savetu za regionalnu saradnju za njegovu nepokolebljivu posvećenost evropskoj budućnosti regiona, kontinuirano jačanje regionalne saradnje i povezivanje regiona kroz podršku ukidanju troškova rominga na Zapadnom Balkanu, kao i za rad na unapređenju ekonomske saradnje u regionu.

Nagrada je danas uručena generalnoj sekretarki Saveta za regionalnu saradnju Melindi Bregu na marginama Beogradskog bezbednosnog foruma u Beogradu.

Hvala portalu Juropijen Vestern Balkans što ste odlučili da ukažete čast Savetu dodelom ove nagrade. Oduševljena sam i uzbuđena, jer se naporan rad i zalaganje ne priznaju na ovaj način baš svakog dana. Mi smo zaista evropski zapadni Balkanci, regionalna organizacija koja se ponosi postizanjem opipljivih rezultata za naše građane, rekla je Bregu.

Ona je dodala da Savet deluje u domenu javnih politika, što obično nije lako vidljivo široj javnosti i istakla da je sve što rade usmereno na poboljšanje života građana Zapadnog Balkana i njihovo približavanje jedni drugima i Evropi.

Glavni i odgovorni urednik portala Nemanja Todorović Štiplija istakao je da je ovo prvi put da se godišnja nagrada dodeljuje jednoj organizaciji.

Verujemo da su zajednički napori koje je Savet za regionalnu saradnju uložio u evropeizaciju i ekonomsku integraciju regiona od njegovog osnivanja 2008. godine nepovratno oblikovali Zapadni Balkan nabolje, kazao je Todorović Štiplija, istakavši da je jedan od najvažnijih uspeha u ovoj godini ukidanje troškova rominga na Zapadnom Balkanu.

Juropijen Vestern Balkans od 2019. godine nagrađuje pojedince i organizacije za njihov doprinos evropskim integracijama regiona. Prvi dobitnik bio je tadašnji ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov, dok je prošle godine nagradu dobila evropska poslanica Tanja Fajon. (kraj) is/dpv

Share: