Čovek tolerancije

17:32 06. 11. 2021. FoNet | Vera Barišić, Velimir Ilić

BEOGRAD - Najviši državni funkcioneri uputili su saučešća povodom smrti poslanika, lidera stranke Pravda i pomirenje i bivšeg muftije Muamera Zukorlića, koji je iznenada preminuo danas u Novom Pazaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u telegramu saučešća porodici Zukorlić, ističe da je Skupština Srbije izgubila savesnog i revnosnog poslanika, a politička scena Srbije visprenog govornika.

"Rastužila me je vest o iznenadnoj smrti Muamera Zukorlića, jednog od retko obrazovanih, učenih i iskrenih političara, čiju sam ličnost duboko poštovao i kada su nam se stavovi mimoilazili", naveo je Vučić. 

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je da je Zukorlić "uložio svoje znanje i energiju na dobrobit tolerancije i boljeg života svih u Srbiji, i kao verski dostojnik, a naročito kao narodni predstavnik u Skupštini, baveći se naročito prosvetom kao našom najvećom vrednošću".

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u telegramu saučešća naglasio je da je Srbija izgubila "velikog čoveka, odanog porodici, prijateljstvu i pružanju kvalitetnog obrazovanja svim građanima i građankama Srbije". (kraj) vbr/vip/dep/dpv

Share: