Zastrašivanje svih građana

21:36 09. 11. 2021. FoNet | Milica Rilak, Ivica Strnčević

BEOGRAD - Skupština slobodne Srbije (SSS) saopštila je danas da pruža punu podršku aktivistkinji i svojoj članici Aidi Ćorović i smatra da je njeno brutalno hapšenje najbolji pokazatelj da je ova vlast zrela da ode i da jednom zauvek završi na smetlištu istorije.

Ocenjujući da "ovako veliki broj policajaca u civilu i uniformama da bi se odbranio mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću odavno nije viđen na ulicama prestonice", SSS poručuje da smatra nedopustivim i neprimerenim takvo ponašanje prema Ćorović i smatra da ono predstavlja čin zastrašivanja svih građana Srbije. 

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da najoštrije osuđuje "brutalno privođenje aktivistkinje Aide Ćorović, koja je svojim ličnim protestom želela da ukaže da Srbija ponovo postaje društvo u kome se veličaju ratni zločinci". 

"Ćorović je danas, na svetski Dan borbe protiv fašizma, gađala jajima mural posvećen Ratku Mladiću koji, kako ocenjuju u SSP, služi upravo tome da pokaže kako je Aleksandar Vučić navodno patriota, po potrebi", navedeno je u saopštenju SSP. 

Stranka Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA najoštrije su osudili današnje privođenje aktivistkinja Aide Ćorović i Jelene Jaćimović i iskazuju im punu podršku i solidarnost. 

"Privođenjem aktivistkinja, koje su jajima gađale mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na Međunarodni dan borbe protiv fašizma, državni organi i aktuelna vlast pokazali su svo svoje licemerje i spremnost da na silu brane svoje nacionalističke ideale", navodi se u saopštenju. (kraj) is/mr/dep/dpv

Share: