Boji-briši-misli

22:43 10. 11. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Mural posvećen osuđeniku za ratne zločine Ratku Mladiću je, posle jučerašnjih protesta, za manje od 24 sata poliven belom bojom, a potom opran i tokom večeri je pored njega dežurala grupa mladića, dok je stanarima ponuđeno da ga o trošku stambene zajednice prekreče ili će to po službenoj dužnosti učiniti opština.

"Nalaže se Stambenim zajednicama Njegoševa 38 i 38b u Beogradu da u roku od dva dana od obaveštenja o rešenju, sa prednje strane zgrade ukloni slikovni grafit", navodi se u rešenju odeljenja za inspekcijske poslove Skupštine opštine Vračar.

Upravnica zgrade je, kako je objavio portal Telegraf, potrdila da je inspekcijski nalog izdat, ali da se stanari, zapravo, u ovom slučaju ne pitaju mnogo."Bila je zakazana sednica, stanari se nisu okupili, ali mi smo svakako dobili nalog od inspekcije da uklonimo mural, pa se tu stanari puno i ne pitaju. Majstori nisu hteli da uklone grafit. Mi smo kontaktirali onda i nevladine organizacije i sve se završilo kako se završilo", rekla je ona za Telegraf.

U obaveštenju stanarima navedeno je da postoji nekoliko opcija. (kraj) vip/dpv

Share: