Umetnica raskošnog glasa

14:07 20. 11. 2021. FoNet | Vera Barišić, Velimir Ilić

BEOGRAD - Najviši državni funkcioneri uputili su telegram saučešća porodici pevačice narodne muzike Merime Njegomir, koja je preminula posle kraće bolesti u 69. godini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo da je Merima Njegomir bila umetnica raskošnog glasa i talenta, koju su volele mnoge generacije poštovalaca i ljubitelja muzike u zemlji i u inostranstvu.

"Merima je za sobom ostavila bogat legat, čuvajući bogatstvo naše izvorne muzike, koju je promovisala nastupima u nekim od najčuvenijih koncertnih dvorana u Evropi i svetu", istakao je Vučić. 

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić naglasio je da je Njegomir sačuvala od zaborava bisere naše stare muzike. 

"Iza naše Merime, koju su obožavale generacije, ostao je nenadoknadiv gubitak i mesto na vrhu naše narodne i tradicionalne muzike", naveo je Dačić, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da će, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Merima Njegomir biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća povodom smrti Merime Njegomir i ocenila da je ona bila "jedna od naših najvećih umetnica koja je negovala tradicionalnu i izvornu muziku". (kraj) vbr/vil/dep/dpv

Share: