Minimalac stub budžeta

10:44 23. 11. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da je vlast toliko osiromašila zemlju da im je “prvi stub budžeta“ postao rast minimalne zarade, koju prima čak četvrtina od ukupnog broja zaposlenih i koja im je “osnovni pokretač rasta prosečne zarade”, saopštila je danas ta partija.

Nikezić je, u otvorenom pismu ministru finansija Siniši Malom, istakao da je takav pristup vlasti doveo do situacije da u Srbiji više od polovine stanovništva živi na ivici siromaštva, koje je dodatno produbljeno drastičnim povećanjem cena osnovnih životnih namirnica i da su zato dužan da narodu kaže istinu - da će inflacija pojesti najavljeni rast plata i penzija u 2022. godini, baš kao što je obesmislila nominalni rast plata i penzija u ovoj godini.

Predložili ste bužet kojim smanjujete podršku domaćoj privredi za 400 miliona evra, kao da su posledice kovida nestale, dok ste subvencije stranim investitorima dodatno povećali, sa 112 na 170 miliona evra. Umesto šačice stranih investitora, tim novcem ste mogli da pomognete 1.700 domaćih privrednika sa 100.000 evra, čime bi zaposlili nove radnike, angažovali naše resursa i povećali domaće investicije, ukazao je Nikezić. (kraj) vip/dal/dj

Share: