Čekamo istraživanja

15:18 23. 01. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Povodom odluke Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da predsednički kandidat SSP-a na izborima bude član Narodne stranke (NS) Zdravko Ponoš, NS saopštava da će poštovati koalicioni sporazum i da neće preduzimati jednostrane korake.

Narodna stranka navodi da je putem medija saznala o kandidaturi Ponoša i podsetila da je 26. novembra potpisala koalicioni sporazum sa SSP-om, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, čiji član 2 predviđa da će potpisnice konsenzusom izabrati i predložiti predsedničkog kandidata.

Kako nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu, potpisnice Sporazuma su se složile da naruče dva stručna i nezavisna istraživanja koja bi pomogla da se napravi najbolji izbor, a da im rezultati istraživanja budu predstavljeni u utorak, 25. januara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Narodna stranka nastaviti da poštuje koalicioni sporazum, kao i sve druge dogovore koje je postigla s partnerima, i da neće preduzimati bilo kakve jednostrane korake, "jer je jedinstvo opozicije ključna pretpostavka za uspeh na izborima". (kraj) vbr/nm

Share: