Za život bez barijera

13:59 01. 03. 2022. FoNet | Milica Rilak

SMEDEREVO - Povodom 1. marta - Međunarodnog dana invalidskih kolica, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić obišla je u Smederevu rekonstruisane prostorije Udruženja distrofičara "Bolji život", gde je poručila da su aktivnosti ministarstva usmerene na brigu o osobama sa invaliditetom i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Кisić je, kako je saopštilo ministarstvo, ukazala da je u prethodnom periodu, zajedničkim snagama, dosta urađeno na realizaciji cilja – Srbija bez barijera, da je, pored ostalog, izgrađeno više od 100 rampi, da su mnogobrojne ustanove širom Srbije postale pristupačne za osobe sa invaliditetom i da je realizovano preko 100 adaptacija i opremanja prostorija udruženja osoba sa invaliditetom.

Na području Smedereva postoji 10 udruženja osoba sa invaliditetom, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u toku 2021. godine za njihov rad izdvojilo 7,5 miliona dinara, od čega je deo sredstava usmeren u renoviranje i prostorija Udruženja distrofičara "Bolji život". (kraj) dar/mr/dj

Share: