Poziv na kontrolu izbora

13:18 02. 03. 2022. FoNet

BEOGRAD - Brojne poznate ličnosti pozvale su građane i građanke da se odazovu pozivu pokreta Ne davimo Beograd i priključe se njihovom timu za kontrolu izbora, saopštio je danas pokret.

ravnik Rodoljub Šabić, poznata glumica Gorica Popović, scenarista i režiser Slobodan Skerlić, radijski voditelj Daško Milinović, glumac Ivan Jevtović, kao i novinari Dušan Čavić i Galeb Nikačević pozvali su građane da se prijave preko linka: https://bit.ly/prijava_za_kontrolore 

“Pokret je pripreme i detaljne obuke kontrolora započeo još na leto prošle godine kako bi sprečili izbornu krađu. Iako je obuku već prošao veliki broj ljudi, a mnogi od njih imaju i pređašnje iskustvo, želimo da okupimo što veći broj kontrolora i pokrijemo sva biračka mesta u Beogradu, ali i pomognemo drugim organizacijama opozicije ukoliko bude potrebno.” - izjavio je koordinator tima za kontrolu izbora Ne davimo Beograd Stefan Tasić.. 

“Mislim da će jedna od ključnih stvari na predstojećim izborima biti kontrola na biračkim mestima, s obzirom na brojne nepravilnosti i podvale koje su se dešavale na ranijim izborima. Zato apelujem na ljude koji veruju u promene i u bolje sutra da se prijave za kontrolore! Da sprečimo podvale i krađu!”, poručila je Gorica Popović. 

Rodoljub Šabić, advokat i prvi poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije, pozvao je sve da se priključe kontroli izbora kako bismo na predstojećim izborima, u kojima se odlučuje na tri nivoa, gradskom, predsedničkom i parlamentarnom, osigurali što pravedniji proces.  

Slobodan Skerlić, scenarista i režiser filma Do koske, istakao je da oni koji imaju kontrolu imaju i moć i da je neophodno da na izborima tu moć iskoristimo kako bismo omogućili da se svaki naš glas broji.

Ivan Jevtović je poručio da “znamo sa kim imamo posla i zato moramo da kontrolišemo”, a Galeb Nikačević kaže da je kontrola imperativ, a “šta se mora, nije teško”. (kraj) dep/dj

Share: