Solidarnost sa izbeglicama

14:29 31. 03. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je neophodna solidarnost sa izbeglicama iz Ukrajine, s obzirom na činjenicu da 90 odsto najranjivijijih i najugroženijih među izbeglima čine žene i deca.

"Budimo solidarni sa svim ženama i devojkama, muškarcima i dečacima koji su ostali u zemlji, interno raseljeni ili suizbegli van Ukrajine", poručeno je u zaključcima sa multisektorskog sastanka "Izbeglička kriza u Ukrajini – položaj žena i devojčica", na kojem su učestvovali i predstavnici UN, UNHCR, Crvenog krsta, predstavnici zemalja EU i regiona, Delegacije EU, Komesarijata za izbeglice, organizacija civilnog društva, kao i predstavnici drugih ministarstava, saopštilo je danas Koordinaciono telo.

Na sastanku je naglašena zabrinutost i solidarnost zbog teške situacije u Ukrajini, uz ocenu da civili moraju biti poštovani i zaštićeni, da je potreban bezbedan prolaz za humanitarne zalihe i osoblje koje spasava živote i sistem stalne komunikacije sa stranama u sukobu. (kraj) vip/and/dj

 
Share: