Politika

Dodeljene nagrade

Sto uspešnih preduzetnica

26. 05. 2022. 15:11 | FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas na dodeli priznanja na prvom nacionalnom nagradnom konkursu Pošte Srbije "100 uspešnih poslovnih žena" da takve akcije i sprovođenje konkursa značajno doprinose promociji ženskog preduzetništva i osnaživanju žena da pokrenu sopstveni biznis.

"Neophodno je da kontinuirano radimo na rešenjima za unapređenje položaja žena jer to doprinosi i boljoj poslovnoj klimi i rezultatima koja su od ključne važnosti za rast i napredak cele Srbije. Rodna ravnopravnost garantuje ne samo ženama bolje šanse i prilike, već i celokupnom društvu", rekla je Matić, saopštilo je Ministarstvo.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević istakao je da se Pošta Srbije u skladu sa svojom ekonomskom i društvenom ulogom i vrednostima za koje se zalaže, nacionalnim konkursom "100 uspešnih poslovnih žena" pridružuje čvrstom opredeljenju i naporima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada. (kraj) vbr/and/dj

Share: