Ubrzati izmene zakona

21:30 02. 06. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković razgovarale su danas sa članovima Radne grupe zaduženim za praćenje sprovođenja Akcionog plana za Medijsku strategiju o sprovođenju akcionog plana i o prioritetima za naredni period, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu i predstavnici Ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, partnera koji su sarađivali na izradi strategije i akcionog plana.

Žiofre je rekao da su sloboda medija i izražavanja od izuzetne važnosti za EU i ocenio da je veoma pozitivno što je Medijska strategija doneta u inkluzivnom i transparentnom procesu, ali da je njeno sprovođenje odloženo, posebno u pogledu važnih očekivanih zakonskih izmena.

Istakao je da je zato važno da radna grupa nastavi da prati i usmerava implementaciju Akcionog plana, te da je potrebno da se taj proces ubrza, kako bi se ostvarile konkretne pozitivne promene. (kraj) is/dal/dpv

Share: