Kurti duva u ratne trube

14:04 10. 08. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da jedino što kosovski premijer Aljbin Kurti zna jeste da duva u ratne trube i vodi politiku pretnji i ucena, a da o tome svedoče i njegove poslednje izjave kojima je potvrdio da želi sukobe i da uživa da o ratu govori svakoga dana, saopšteno je iz Kancelarije.

Svojim jednostranim odlukama po pitanju srpskih registarskih tablica i ličnih dokumenata, Kurti je pogazio sve sporazume, pripremajući nasilje na severu. To je potvrdio i danas najavljujući kako od 1. septembra Priština nastavlja sa takozvanim reciprocitetom, koji ima za cilj ukidanje srpskih dokumenata i registarskih tablica, upozorio je Petković u pisanoj izjavi.

Prema njegovom mišljenju, umesto da formira Zajednicu srpskih opština čime bi Srbi dobili svoja kolektivna prava i povećanu bezbednost, Kurti nastavlja sa svojim militantnim planovima čija je krajnja namera proterivanje srpskog naroda i institucija države Srbije sa Kosova, "a to mu neće poći za rukom". (kraj) vip/dal/dj

Share: