Nastavićemo evropski put

13:41 25. 10. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Srbija će nastaviti svoj evropski put jer pripada porodici evropskih naroda i zemalja, poručila je danas mandatarka Ana Brnabić u ekspozeu i ocenila kako "nažalost, deluje da uspeh naših pregovora najmanje zavisi od brzine i kvaliteta naših reformi".

Evropskoj uniji se može svakako mnogo zameriti, ali ona je najuspešniji mirovni projekat čitavog čovečanstva i, strateški, naša krajnja destinacija jeste u Uniji, istakla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Konstatovala je da "danas potpuno jasno razumemo poruke iz EU da dalji napredak zavisi od dva pitanja: da li ćemo se već sada usaglasiti sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, odnosno da li ćemo uvesti sankcije Rusiji i koliko brzo i na koji način je moguće doći do finalnog sporazuma o normalizaciji sa Prištinom".

 

"Mi želimo da postanemo članica EU i na tome ćemo raditi, ali istovremeno, mi tražimo da svi pokažu poštovanje prema našem teritorijalnom integritetu kao međunarodno priznate države, na isti način kako se danas, potpuno ispravno, brani teritorijalni integritet drugih međunarodno priznatih država", rekla je Brnabić. (kraj) vip/mr/bdr

Share: