Jačanje saradnje sa Kinom

18:50 06. 11. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Srbija i Kina dogovorili su dalje jačanje saradnje u okviru mehanizma Kina - zemlje Centralne i Istočne Evrope, koji naša zemlja vidi kao integralni deo globalne inicijative „Pojas i put“ i pridaje joj veliki značaj, saopšteno je posle današnjeg sastanka ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i specijalne predstavnice Kine Đijang Ju.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog uzlaznog trenda ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje obogaćivanje, a Dačić i Đijang Ju su bili saglasni da će Sporazum o slobodnoj trgovini biti usaglašen i potpisan u najskorijem periodu, čime će se odlični bilateralni odnosi i čelično prijateljstvo koje nas spaja dodatno unaprediti.

Điang Ju, koja je specijalnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Kine za saradnju Kina - zemlje Centralne i Istočne Evrope, je izrazila zadovoljstvo zbog izvanrednih odnosa dve zemlje i spremnost za dalje svestrano osnaživanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva i jačanje čeličnog prijateljstva naša dva naroda, navodi se u saopštenju. (kraj) is/bdr

Share: