Pitanje je da li ćemo opstati

20:10 09. 11. 2022. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Iz stanja u kome se nacija nalazi mi ne da ne možemo da vodimo spoljnu politiku, već moramo da vodimo računa da li ćemo kao narod opstati i na šta ćemo ličiti, rečeno je večeras na diskusiji "Povratak istorije – Srbija na raskrsnici" u organizaciji Centra za međunarodni saradnju i održivi razvoj (CIRSD).

Istoričar Milan St. Protić, komentarišući mogućnosti određivanja Srbije po pitanju rata u Ukrajini, istakao je da srpski narod biološki više ne može da "nadoknadi krvoliptanje", jer je u odnosu na pre 10 godina u našoj državi 850.000 građana manje, a najbolja deca "već su decenijama po belom svetu".

Naveo je da su istočna i južna Srbija puste i da su se Albanci, "koje nazivamo vekovnim neprijateljima, izlili i na drugu stranu auto-puta ka Severnoj Makedoniji, sasvim prirodno, jer je taj deo napušten".Dodao je da je intelektulano stanje nikad gore, jer smo ponosni kada Beogradski univerzitet uđe na listu 500 najboljih u svetu, i upitao šta je ostalo za druge univerzitete, u Kosovskoj Mitrovici na primer. (kraj) is/bdb/dpv

Share: