Vreme je za ozbiljnost

05:06 22. 11. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Vreme je da kao narod pokazemo ozbiljnost i odgovornost i sačuvamo svoja vekovna ognjišta, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koji su vođeni u Beogradu tokom noći između ponedeljka i utorka, jer u ponedeljak u Briselu nije postignut dogovor o preregistraciji vozila.

Sastanku prisustvuju premijerka Ana Brnabić i potpredsednik vlade Siniša Mali, naveo je Vučić u video obraćanju na instagram nalogu @budućnostsrbijeav.

"Zamolili smo ih da se čuvaju, da budu staloženi, da sačuvamo mir i stabilnost, a da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako odgovaraju pristojni ljudi", rekao je Vučić.Ovo video obraćanje usledilo je ubrzo nakon saopštenja ambasadora Sjedinjenih Država u Prištini Džefri Hovenijera da je zatražio od Prištine dvodnevno odlaganje primene odluke o kažnjavanju zbog nepreregistracije vozila na kosovske tablice i objave premijera Kosova Aljbina Kurtija da prihvata zahtev Hovenijera. (kraj) dep/dpv

Share: