Bez uticaja Vučića i Radoičića

19:49 01. 12. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Milan Radoičić neće imati uticaj na moj rad i na rad Nenada Rašića, a jedan od prioriteta će mi biti "razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnim promovisanjem Srba", izjavila je dana Kossevu Rada Trajković.

Kosovski premijer Aljubin Kurti imenovao je danas Rašića za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, skoro mesec dana nakon što je ostavku na tu funkciju podneo Goran Rakić, a odmah zatim je stigla i vest da je Trajković imenovana za njegovu savetnicu.

U izjavi Kossevu Trajković kaže da su njena interesovanja usmerena na tri oblasti, a prva je ravnomernost podrške Srbima koji žive južno i severno od Ibra, kao i onih koji su proterani, a žele da se vrate. 

Bojim se da je sada sva pažnja okrenuta prema Severu i da se tu iscrpljujemo, ali gubimo srpsko stanovništvo i sa Severa koje odlazi, jer ne može večito da živi na nemirnom prostoru gde može da dođe do ozbiljnije destabilizacije, rekla je Trajković, dodavši da zapostavljanje Srba u enklavama motiviše njihov odlazak. (kraj) is/dpv

Share: