Razmena vatre na tri lokacije

01:19 11. 12. 2022. FoNet | Desk

PRIŠTINA - Kosovska policija (KP) saopštila je kasno u subotu da su lica iz "određenih kriminalnih grupa" blokirala više saobraćajnica na severu i na tri lokacije otvorila vatru na policijske jedinice, koje su u samoodbrani uzvratile vatrenim oružjem, a da za sada nema informacija o povređenima ili eventualnoj šteti.

"Lica iz odredjenih kriminalnih grupa koje su blokirale više puteva na severu zemlje, sa različitih lokacija, u tri slučaja su pucala na policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode, na putu ka Graničnom prelazu Brnjak", objavljeno je na sajtu Kosovske policije.
 
Policijske jedinice su u samoodbrani bile prinudjene da odgovore vatrenim oružjem na kriminalna lica/grupe, koje su se povukle i udaljile u nepoznatom pravcu, kaže se u saopštenju, a „prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji".
 
"Za sada nema zvaničnih informacija o povredjenima ili eventualnoj šteti. Policija Kosova ostaje posvećena sprovodjenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u interesu održavanja javne bezbednosti i ustavnog poretka", zaključeno je u saopštenju KP publikovanom na srpskom.
 
Ranije, KP je saopštila da je "iz bezbednosnih razloga" zatvorila granične prelaze Jarinje i Brnjak "dok traju blokade puteva".
 
Barikade u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom - Leposavić, Zvečan i Zubin Potok - postavljene su po saznanju da je na Jarinju uhapšen bivši pripadnik KP Dejan Pantić, osumnjičen za teroristički napad na zgradu Centralne izborne komisije na severu Kosovske Mitrovice. (kraj) dep/dpv
 
Share: