Vučićeva odbrana je neodrživa

22:18 24. 01. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Predsednik Pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je večeras da je "odbrana" predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko rešavanja kosovskog problema "ni luk jeo, ni luk mirisao" neodrživa, jer je 1999. godine bio u tadašnjoj Vladi.

"Gde je bio kad su paljene ambasade, kad su bili Briselski i Vašingtonski sporazum, šta je tada jeo i mirisao, kako sada odjednom on ni za šta nije kriv", upitao je Ponoš za TV Nova S.

On je podsetio da je Vučić rekao da će nadležni organi, Vlada i Skupština, morati da donesu odluku i da će konsultovati Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpsku akademiju nauka i umetnosti i upitao zašto ih do sada nije kunsultovao, već je o svemu sam odlučivao.

"Vučić je pristao na to što je dobio na stolu, a traži se mogućnost da se preformuliše da bi se lakše 'progutalo'. S druge strane, on traži način da odgovornost za preuzimanje i potpisivanje tog dokumenta prebaci na nekog drugog, da podeli odgovornost, a da kamere ipak ostanu na njemu", zaključio je Ponoš. (kraj) is/bdb/bdr

 

Share: