Skupa slobodarska politika

16:28 03. 02. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da plaćamo cenu u međunarodnim odnosima zbog činjenice da nismo uveli sankcije Rusiji i dodao da nije spreman da govori o tome kolika je ta cena.

"Smatram da je cena politike koju vodite dobra dok možete da izmerite i kad ona ne košta previše. Košta, ne malo, ali dok nas ne košta vitalnih interesa moramo da čuvamo našu politku koja mora da bude samostalna, nezavisna, slobodarska. Ako ne budemo to mogli, ja ću doći i reći ne možemo više da izdržimo", rekao je Vučić posle izlaganja poslanika poslaničke grupe "Ujedinjeni" Borka Stefanovića. 

Vučić je rekao da smo sami, bez ičijeg pritiska doneli zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost, da je to politika državnih organa Srbije i da "moramo da čuvamo naše odluke".

"Treba da budemo čvrsti dokle god imamo mogućnost da se odbranimo od ugrožavanja najvitalnijih interesa. Da li će pritisci po tom pitanju biti sve teži i sve veći, nemam apsloutno nikavih iluzija", rekao je Vučić. (kraj) dar/lč/dpv

Share: