Ponošu smeta PR-DC

17:13 24. 02. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Vlasnik Pinka Željko Mitrović ocenio je danas da predsedniku pokreta Srce Zdravku Ponošu smeta veliki uspeh kompanije PR-DC, "kao jednog od najznačajnijih srpskih proizvođača savremenog naoružanja na svetskom nivou", jer smatra da su se njegova politika i obećanja "sva odnosila na urušavanje i slabljenje srpskih oružanih snaga".

"Na području jamminga, ali i antijamminga, ja sam lično uradio više, za samo dve godine, nego što ste vi za period cele vaše vojničke karijere, a ne bi ni za još tri naredna života", poručio je Mitrović u Otvorenom pismu Ponošu.

On podseća da je baš to Ponošu bila uža specijalnost i tvrdi da ni kosovska ometanja predajničkih TV i drugih sistema nije uradio kako treba, jer nije znao da izračuna snagu ERPA u antenskim sistemima. 

Ističući da je "PR-DC sam na IDEXU napravio ugovore u vrednosti od preko 30 miliona evra, u samo dve zemlje od kojih ni jedna nije Srbija", Mitrović je naglasio da mu Aleksandar Vučić jeste prijatelj, ali da to samo znači da će dati sve od sebe da mu pomogne, i da će "jednu količinu IKA bombardera pokloniti srpskoj vojsci".

Prema Mitrovićevom uverenju, "sada kada je Vučić vrhovni komandant, vojska raste iz dana u dan i jača po svim kategorijama, a današnji komandni i generalski sastav je blistav primer kako se razvija srpska odbrambena industrija".

"Ja sam, takođe, kao i vi prozapadno orijentisan, ali to ne znači da general srpske vojske treba da bude potrčko bilo koje strane vojske", ukazuje Mitrović.

"Pošto sam detaljno proučio vaša karijeru, spreman sam da vam pred kamerama, u živom duelu, postavim neka pitanja na koja Srbija mora dobiti odgovore, jer to što ću ja izneti i pokazati biće šokantno za sve poštene i patriotski orjentisane građane", zaključuje Mitrović u Otvorenom pismu Ponošu. (kraj) def/dpv

Share: