Lekar, a ne rukovodilac

12:02 09. 03. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik stranke Nova – Da se struka pita Vladimir Kovačević ocenio je danas da bi lekare trebalo osloboditi svih rukovodećih poslova u svim domovima zdravlja, bolnicama, kliničkim centrima i Ministarstvu zdravlja, jer su to pravno-ekonomski i administrativni poslovi, i zamoliti ih da rade ono za šta su se obrazovali, a to je da leče ljude.

"Država Srbija je najskuplje obrazovanje u svakoj zemlji sveta, a to je medicinsko, učinila besplatnim. Cena ovakvog fakultetskog obrazovanja u zapadnim zemljama, koje traje od šest do deset godina, nije ispod 150.000 dolara za funkcionalnog lekara, a onda ga pogrešnim pristupom istrgnete iz onoga za šta se obrazovao i postavite ga na administrativne poslove. Tako gubimo izvrsne lekare i dobijamo loše, nekompetentne rukovodioce", rekao je Kovačević, saopštila je ta stranka.

On je naveo da nijedan lekar ne razume nabavke, tenderske procedure, investiciona ulaganja, niti menadžment koji se uči na drugim fakultetima i upitao zašto se onda postavljaju na mesto direktora. (kraj) dar/lč/dj

Share: