SNS i SPS protiv EU

19:31 24. 04. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik skupšinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović izjavio je da je današnje odbijanje SNS i SPS da podrže rezoluciju kojom se traži usaglašavanje spoljne politike s politikom Evropske unije i uvođenje bar delimičnih sankcija Rusiji pokazalo da su te dve stranke protiv članstva Srbije u EU.

Stefanović je FoNetu rekao da je odbijanje SNS i SPS da podrže tu rezoluciju pokazalo i da su oni za izolaciju Srbije, dalje propadanje, siromaštvo i korupciju, a sve u cilju da jedino tako mogu ostati na vlasti i postojati kao politički subjekt.

"Danas smo videli jednu novu, veliku, široku koaliciju ekstremnih desničara i SNS i SPS, jer su na potpuno identičnim pozicijama izolacije i propadanja Srbije i protiv evropskih integracija Srbije", kazao je Stefanović.

On je istakao da je jedina razlika između njih što Dveri, Zavetnici, POKS i Novi DSS otvoreno kažu da su protiv EU, a SNS i SPS nemaju hrabrosti da to kažu otovreno, ali rade sve da nikada ne budemo članica EU, što se danas videlo. (kraj) is/vbr/bdr

Share: