U susret nam ide brzi voz

22:48 07. 08. 2023.

BEOGRAD - Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da ozbiljno treba shvatiti pismo koje su zapadni parlamentarci uputili šefovima dilomatije SAD, V. Britanije i EU, kao i specijalnim izaslanicima Miroslavu Lajčaku, Gabrijelu Eskobaru i Stjuartu Piču, kojim se zahteva promena kursa prema Srbiji u rešavanju kosovskog pitanja.

Pismo je vrlo nepovoljno po Srbiju, koristi se vrlo tvrda retorika i traži se promena kursa prema Srbiji, što podrazumeva primenu politike odvraćanja, a to je termin koji se koristio u odnosu prema bišem SSSR, rekao je Ponoš televiziji Nova S i dodao da nema dileme da je to rezultat uspešnog albanskog lobiranja.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je za to vreme lobirao na Pinku, kod Porfirija i Milorada Dodika, vodeći računa o percepciji svojih glasača, a ne o realnoj situaciji.

Dok se javnost anestezira reklamiranjem orijentacije ka Zapadu u izvođenju vlasnika Pinka, a uz pomoć američkog ambasadora, u susret nam ide brzi voz, kazao je Ponoš. (kraj) is/bdr

Share: