Protestna povorka ide ka Vladi

20:53 12. 08. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Učesnici 15. protesta "Srbija protiv nasilja" krenuli su večeras u koloni sa platoa ispred Skupštine Srbije Ulicom kralja Milana pored sedišta predsednika Srbije ka zgradi Vlade.

Tema večrašnjeg protesta su tragični događaji u Bačkoj Palanci i verbalno i institucionalno nasilje opštinskih vlasti koje je usledilo posle nemara lokalne uprave, čija posledica su dva smrtna slučaja zbog kablova koji nisu uklonjeni posle olujnog nevremena.

Protesnoj šetnji prethodilo je obraćanje Dušice Sremčević iz Kraljeva Branislave Tatić iz Bačke Palanke.

Dušica Sremčević, koja je sa svoja dva sina izložena porodičnom nasilju, ukazala je na proceduralne propuste i okolnosti u njenom slučaj u naglasila da se i dalje plaši svog bivšeg muža koji je, u nameri da ostvari svoje pretnje, rekao da je spreman da ubije i da zbog toga i robija 40 godina

Ona je upozorila da je u strahu i da očekuje konkretnije i svrsisodnije reagovanje nadležnih organa jer je prehodno bila pretučena i na ivici smrti pre nego što je pokrenula proceduru da zaštiti sebe i decu.

Branislava Tatić iz Bačke Palanke naglasila je da stanovnici u tom gradu i dalje strepe jer još nisu otklonenje sve posoledice nevremena, pojedine ulice su bez struje, a nema upozorena odakle i kakva opasnost preti.

Ona je ukazala i na bahtost predsenika opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice i loklanih vlati i zatražila njihovu odgovornst. (kraj) vip/mk

Share: