Protest 16. put

19:36 19. 08. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Nekoliko desetina učesnika skupa "Srbija protiv nasilja" blokiralo je večeras saobraćaj u oba smera na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Protest se organizuje 16. put.

Posle obraćanja ispred zgrade parlamenta planirana je šetnja od Bulevara kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, potom Beogradskom ulicom do Slavije, te u Nemanjinu, do zgrade gde se nalazi Ministarstvo prosvete.

Ispred Ministarstva će se održati govori, pa će se nastaviti šetnja Ulicom kneza Miloša do Londona, te u Kralja Milana i ići se do zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

Zahtevi skupova "Srbija protiv nasilja" su ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, ostavke članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i ostavke rukovodstva Radio-televizije Srbije.

Protesti se održavaju od 8. maja, sa zahtevima da se zaustavi nasilje u javnom prostoru, posle dva masovna ubistva u kojima je poginulo 19 osoba i isto toliko je ranjeno.

Radi se o ubistvima u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Malo Orašje i Dubona, u okolini Mladenovca i Smedereva. (kraj) drp/ivt

Share: