Bez saobraćaja na Slaviji

20:25 19. 08. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine Srbije je normalizovan, pošto su učesnici večerašnjeg skupa "Srbija protiv nasilja" stigli do Trga Slavije, odakle će se Nemanjinom ulicom spustiti do Ministarstva prosvete, gde su najavljena obraćanja profesora iz Velike Plane Slavoljuba Stojadinovića i nastavnika istorije iz Kragujevca Milana Jevtića.

Protest se održava 16. put i večeras je posvećen situaciji u prosveti.

Zahtevi skupova "Srbija protiv nasilja" su ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, ostavke članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i ostavke rukovodstva Radio-televizije Srbije.

Protesti se održavaju od 8. maja, sa zahtevima da se zaustavi nasilje u javnom prostoru, posle dva masovna ubistva, u kojima je život izgubilo 19 osoba, dok je isto toliko ranjeno.

Radi se o ubistvima u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva. (kraj) drp/ivt

Share: