Završen 16. protest

21:08 19. 08. 2023. FoNet | Ivana Šanjević/Bojan Bednar

BEOGRAD - Skup "Srbija protiv nasilja", koji je večeras održan 16. put i imao za temu stanje u prosveti, završen je nešto pre 21 čas ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije, a organizatori su najavili da će studenti zahteve protesta okačiti na vrata institucije gde radi šef države Aleksandar Vučić.

Učesnici protesta uzvikivali su "Uhapsite Vučića" i "Vučiću odlazi", javio je reporter FoNeta sa terena.

Saobraćaj je normalizovan u okolnim ulicama, osim u Ulici kralja Milana, gde se i dalje nalaze građani koji su bili na protestu.

Zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja" su ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, ostavke članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i ostavke rukovodstva Radio-televizije Srbije.

Protesti se održavaju od 8. maja, sa zahtevima da se zaustavi nasilje u javnom prostoru, posle dva masovna ubistva u kojima je život izgubilo 19 osoba i isto toliko je ranjeno.

Radi se o ubistvima u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva. (kraj) drp/ivt/bdb

 
Share: