Srbija protiv nasilja

21:03 25. 08. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

NIŠ - Skupovi "Srbija protiv nasilja" održavaju se večeras u nekoliko gradova, a u Gornjem Milanovcu dogodio se incident, kada je automobil uleteo među učesnike protesta i povredio dete.

Članica Zajedno Kristina Milošević je u Gornjem Milanovcu izjavila Televiziji Nova S da je dete u svesnom stanju odvedeno na ukazivanje pomoći, dok se vozač automobila nije zaustavio.

U Novom Sadu protest je počeo okupljanjem kod fontane na ulazu u Dunavski park, gde je govorio pisac Dejan Atanacković, posle čega su građani prošetali Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom, do Trga slobode.

Četiri meseca pokušavaju da ugase proteste i sada ih hvata nervoza, zbog problema na polju školstva, poljoprivrede, radničkih i socijalnih prava. Vlast Srpske napredne stranke nije sigurna kojim bi pravcem. Mora da pripremi predizborne kampanje najvećim ikada uloženim novcem, koji će opet ukrasti iz džepova svih, rečeno je na protestu, navodi Radio 021.

Građani u Nišu su se okupili kod Gradske kuće, a potom su na sat vremena blokirali raskrsnicu Knjaževačke i Ulice Ilije Birčanina, gde je u julu stradao pešak.

Organizatori navode da posle pogibije nadležni nisu ništa značajno preduzeli, osim što su pojačali saobraćajne oznake, prenose Južne vesti.

Nisu našli za shodno ni da prime ljude na razgovor kao što su obećali, navodno zbog godišnjih odmora. Uspeli su jedino da pošalju Oko sokolovo, vrše presiju i kažnjavaju ljude. Oko sokolovo ne usporava saobraćaj, a to je suština, da bude sporije i bezbednije, izjavio je Slaviša Dinić iz Zajedno - Moramo. (kraj) drp/ivt/mk

Share: