Sprečavanje nastavka istrage

20:20 28. 08. 2023. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Smena načelnika Slobodana Milenkovića i šefa operative Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušana Mitića, koji su otkrili slučaj "Jovanjica" i uhapsili Predraga Koluviju, optuženog za proizvodnju "skanka" i marihuane, predstavlja sprečavanje nastavka istrage i pokretanja predmeta "Jovanjica 3", rekla je danas novinarka Jelena Zorić.

Kako je istakla listu Danas, ne samo da ih smenjuju, već ih i izbacuju iz Odeljenja za borbu protiv droge, a sve da bi se sprečila dalja istraga za "Jovanjicu", koja "očigledno vodi i ka određenim političarima".

"Ovo je bila očekivana reakcija da će pokušati da spreče istragu. Milenković je u junu poslao zahtev Tužilaštvu za organizovani kriminal da se nastavi rad na 'Jovanjici', takozvanoj 'Jovanjica 3', i da se otkriju finansijeri 'Jovanjice' i način distribucije droge, budući da se u optužnici navodi da se na imanju uzgajala droga, kao i da se operativna saznanja provere, da dobiju formu informacije", kazala je Zorić. (kraj) is/kt/bdr

Share: