Narod će odlučiti pobednika

17:29 02. 09. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Da li će u Beogradu pobediti opozicija ili vlast, neće odlučiti poslanika SNS Vladimir Đukanović, nego Beograđani, izjavio je danas predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas, komentarišući autorski tekst Đukanovića za Kurir, u kome je naveo da bi bilo mazohistički vratiti sadašnju opoziciju na vlast u glavnom gradu.

I na prošlim izborima, i pored ogromnog broja ljudi iz Republike Srpske koji su lažno prijavljeni u Beogradu, i pored pritisaka i kupovine glasova i pored svega što su radili prorežimski mediji, većina izašlih je glasala za opoziciju, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

On je istakao da Đukanović očigledno računa da Beograđani ne žive u Beogradu, pa ne znaju šta dešava u njihovom gradu, ili da su sve zaboravili i da ponavljajući lako dokazive laži stotine puta može da ih ubedi da je sve što je napisao istina.

Beograđani znaju kako je bilo u vreme kada sam bio gradonačelnik i zahvaljujući svemu što je urađeno dobio sam za trećinu glasova više od Aleksandra Vučića, kazao je Đilas, dodavši da Beograđani znaju i kako izgleda njihov grad posle deset godina vlasti SNS - ne mogu da vide nijedan kapitalni objekat, ali na svakom koraku vide ono što je urađeno od 2008. do 2013. godine.

Svoj stav Beograđani bi već rekli na izborima da je predesednik Srbije Aleksandar Vučić održao obećanje i organizovao ih proleća ove godine, ali se to, nažalost, nije desilo, jer je i on svestan da bi SNS te izbore izgubila sa još većom razlikom nego prošle godine, rekao je Đilas.

Đukanović je u autorskom tekstu u Kuriru napisao da bi, sumirajući učinak bivše vlasti u Beogradu i sve ono što je u glavnom gradu urađeno za ovih deset godina, "delovalo mazohistički vratiti ih da ponovo haraju Beogradom i da se zarobimo u apsolutnu zaostalost, u kojoj je srpska prestonica bila do 2014. godine". (kraj) is/mk

Share: