Zatvoren saobraćaj

19:21 02. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević/Anđelija Stojković

BEOGRAD -  Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja", koji se danas održava 18. put i posvećen je stanju u obrazovanju i vladavini prava, blokirali su saobraćaj na Trgu Nikole Plašića, ispred Doma Narodne skupštine, javio je reporter FoNeta sa terena.

Na raskrsnicama je prisutna saobraćajna policija, a sa kamiona koji predvodi protest emituje se kompozicija ubijenog učenika A. Č.

Na kamionu je transparent "Šta ste uradili da se ne ponovi", kao i transparent na točkićima sa pesmom Branka Miljkovića "Uzalud je budim", gde su stavljene bele ruže.

Jedan čovek nosi zastavu Srbije, a žena zastavu sa znakom Supermena.

Zahtevi protesta, koji se održavaju od 8.maja posle masovnih ubistava početkom maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribikar" i u selima Malo Orašje i Dubona, su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Traži se i smena rukovodstva Radio-televizije Srbije, svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, kao i zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala. (kraj) is/ivt/and

Share: