Počeo protest protiv nasilja

19:43 02. 09. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Veći broj građana okupio se na Trgu Nkole Pašića, ispred Skupštine Srbije, na 18. protest "Srbija protiv nasilja".

Graďani pružaju podršku smenjenim inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću i nose tranparente s njihovim likovima i porukom "Podrška", a među okupljenima su poslanici Demokratske stranke Srđan Milivojević i Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić.

Prisutni su i predsednik DS Zoran Lutovac i drugi članovi te stranke, kao i kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazovi i, odbornica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković

Skupu prisustvuje i grupa studenata koji nose veliki transparent "Studenti protiv nasilja" i manje transparente "Traže se Vulin i Gašić", "Student je voćka čudnovata" i "Nasilja protiv, jak je to motiv".

Do Doma Narodne skupštine stigli su i oni koji već nekoliko godina subotom organizuju proteste "Ne damo valjevsku Gračanicu" i oni nose krstove i poruku "Hoćete li u konačnu izdaju sa Vučićem i ostalim NATO političarima".

Između njih i učesnika protesta "Srbija protiv nasilja" nema nikakve interakcije i za sada sve protiče mirno. (kraj) is/and

Share: