Završen protest ispred RTS

20:53 23. 09. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Protest "Srbija protiv nasilja", čiji tehnički organizator je deo parlamentarne opozicije, završen je večeras oko 20:00 časova ispred zdrade Radiotelevizije Srbije (RTS), gde su ponovo zatražene ostavke rukovodstva Javnog servisa i ispunjenje zahteva da opozicija dobije 20 odsto zastupljenosti u informativnim i političkim emisijama RTS.

Učesnici protesta su pred zgradu RTS stigli oko 19:45 časova, u vreme dok je trajao Dnevnik, uz skandiranje "ostavke, ostavke", "pustite nas uživo" i "Vučiću lopove, robija ti ne gine".

Poručeno je da je Radio-televizija Srbije kao javni servis izgubila značaj i da promoviše samo vlast, iako je dužna da građanima Srbije predstavi kritike i opozicije i njihove stavove.

Rukovodstvo RTS, kako je istaknuto, to ignoriše i proteste protiv nasilja svesno predstavlja isključivo u servisnoj formi, ignorišući "sve ostalo".

Učesnici skupa su se potom razišli, a upućen je poziv da učestvuju na protestima i sledećih subota zato što, kako je rečeno, direktor RTS Dragan Bujošević i glavni urednik informativnog programa Nenad Stefanović "svesno i namerno izbegavaju da informišu građane o aferama vlasti, kriminalu i korupciji". (kraj) vip/dal/mk

Share: