Ubijen policajac na severu

10:50 24. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

PRIŠTINA - Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen tokom noćašnjeg napada na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska na severu Kosova, saopštila je direkcija policije u Prištini, a vest je potvrdio i Kosovski premijer Aljbin Kurti.

Policija je zatvorila za saobraćaj prelaze Jarinje i Brnjak između Kosova i Srbije, navedeno je na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

Ulaz u selo Banjska sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić je bokiran.

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je jutros na Fejsbuku da je jedan kosovski policajac ubijen, a drugi je ranjen u pucnjavi kod sela Banjska, a da pucnjava na kosovsku policiju i dalje traje.

Kurti navodi da se napad dogodio oko tri sata ujutru, u selu Banjska, i da je ubijen policijski narednik, a ranjen pripadnik granične policije.

"U ovom trenutku iz vatrenog oružja raznih kalibra se puca na našu policiju. Napadači su profesionalci s maskama i naoružani teškim naoružanjem", naveo je Kurti u jutrošnjoj objavi na Fejsbuku.

Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad, napisao je Kurti i ocenio da je napad "organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logičku podršku zvaničnog Beograda".

"U ovoj borbi branimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo sve građane i nezavisno Kosovo. Počinioci, njihovi naredbodavci će biti uhvaćeni, suđeni i kažnjeni. Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i ujedinjene da reaguju na kriminal i zločince, teror i teroriste", poručio je Kurti.

On je je kasnije na svom Fejsbuk nalogu objavio da je posetio ranjenog policajca i, uz fotografije iz bolbnice, naveo da je operisan i van životne opasnosti. (kraj) vip/mk

Share: