Dokazaćemo da je Vučić naredio

20:46 03. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

PRIŠTINA - Predsednica Kosova Vjosa Osmani optužila je večeras predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je direktno naredio napad na sever Kosova, najavljujući narednih dana dokaze o tome i pozivajući na uvođenje oštrih sankcija Beogradu kako ne bi bio ohrabren da koristi nasilje, ne samo protiv Kosova, već drugih država u regionu.

Osmani je u intervjuu za CNN rekla da nema potvrde da je Srbija počela da smanjuje snaga uz administrativnu liniju i dodala da Priština sarađuje sa svojim saveznicima iz transatlantske zajednice.

Predsednica Kosova je kazala da su akciju izvele terorističke i paramilitarne grupe, što se nije dogodilo odjednom i iznenada, već je dobro planirano i sa namerom krimskog scenarija aneksije severa Kosova.

Naše snage su sprečile taj plan, a slanje vojske oko granice sa Kosovom, ne samo na severu, pokazuje planove za destabilizaciju regiona kako bi se dozvolilo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da otvori novi front sa Zapadom na Zapadnom Balkanu, ocenila je ona. (kraj) is/ivt/bdr

Share: