Oružje nije iz Tuzle

23:01 05. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić demantovao je danas da je oružje koje je korišćeno u napadu na kosovsku policiju stiglo iz Tuzle.

Želim glasno i jasno da kažem da su te tvrdnje lažne, pa kao takve nisu ni mogle biti potkrepljene nikakvim dokazima, rekao je Nikšić, prenosi Klix.

On je istakao da Srbija ne sme u Bosni i Hercegovini tražiti alibi za svoje postupke.

Razumem da je Srbija proteklih dana izložena velikom pritisku i osudama demokratskih država, ali to ne znači da u Bosni i Hercegovini može da traži alibi za svoje postupke. Za snabdevanje oružjem, obučavanje paravojnih formacija i grupa srpskih državljana koje su izazvale oružani sukob na severu Kosova odgovornost Srbija ne može da traži sa ove strane granice, kazao je Nikšić.

Poručio je da je plan srpskih struktura bio da prebaci deo odgovornosti na BiH, ali su potcenili vlasti u BiH.

S obzirom na političke prilike kod nas, verovatno su procenili da neće doći adekvatna, brza i tačna reakcija zasnovana na činjenicama, ali su nas potcenili, istakao je Nikšić.

Pozvao je Srbiju da radi transparentno i dodao da smatra da u Srbiji znaju ko stoji iza napada.

Pozivamo Srbiju da transparentno istraži stvarne uzroke i javno otkrije stvarne organizatore i nalogodavce terorističkog napada, jer mi znamo da oni znaju o kome se radi, rekao je Nikšić. (kraj) is/mk

Share: