Okupljanje na 24. protestu

18:39 14. 10. 2023. FoNet | Anđelija Stojković/Leposava Čolić

BEOGRAD - Okupljanje na 24. protestu "Srbija protiv nasilja" počelo je večeras oko 18 časova na Trgu Nikole Pašića.

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića je blokiran, a građani nose transparente "Naša borba je za demokratiju" i "Vetrovi slobode krimose odnose".

Najavljeno je da će učesnici skupa, iskazujući protest zbog nerazrešenih afera, hodati od zgrade Skupštine Srbije do vlade Srbije i Republičkog javnog tužilaštva.

Građanima će se obratiti predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i poslanik Demokratske stranke Dragana Rakić.

Zahtevi protesta su smena rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS), Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje medija koji promovišu nasilje.

Kao novi zahtev za RTS je navedena proporcionalna zastupljenost svih parlamentarnih opozicionih partija u sadržajima informativnog i društveno-političkog karaktera.

Zatraženo je organizovanje dodatnih emisija na Prvom programu RTS koje bi počinjale u 21 čas tri puta nedeljno, gde bi najmanje jednom nedoljno gostovali predstavnici opozicije. (kraj) drp/and/lč

Share: