Nepravda dolazi na vrata

19:16 14. 10. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je večeras da je sistem vlasti u Srbiji napravljen tako da proizvodi nepravdu i da je samo pitanje vremena kada će nepravda doći na vrata svakog građanina i da je zadatak opozicije da takav sistem sruši.

Grbović je na 24. skupu "Srbija protiv nasilja" naveo da će posle izbora 17. decembra sloboda doći u Beograd i Srbiju.

"Ovde smo 24. put jer se 3. i 4. maja nama srušio ceo svet, dok su se oni smejali i rekli kako sistem nije zakazao", izjavio je Grbović.

On je rekao da marketinški stručnjaci govore opoziciji da ako hoće da pobedi mora da se prilagodi protivnicima, ali da je ambicija opozicije ne samo da pobedi, već da promeni Srbiju, zbog čega nema prilagođavanja onima koji je uništavaju.

"Ne možemo da naružimo celu zemlju da bi oni bili lepi, budemo primitivni da bi oni bili normalni, da branimo kriminalce da u njihovim medijima ne bi bili izdajnici. Nećemo da žrtvujemo svoju budućnost da bismo branili njihovu prošlost", poručio je Grbović.

On je okupljene na protestu pozdravio sa "dobro veče slobodni građani" i zahvalio im što se opovrgavaju "podvali" da pametniji popušta.

"Toliko su pametniji popuštali da je raspuštena banda to zloupotrebila da razori društvo, dok smo mi stajali sa strane. Više ne popuštamo. Mi se više ne sklanjamo. Nećemo više da plaćamo cenu svoje pristojnosti", izjavio je Grbović.

On je rekao da su građanima oduzeti vazduh, voda, reke, prava, slobode, zakoni i institucije.

Grbović je naveo da je misija opozicije da bar jedna generacija u Srbiji živi bez ratova, sankcija i izolacija. (kraj) drp/and

Share: