Važna poseta Kini

21:53 15. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD -  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je njegova predstojeća poseta Kini veoma važna u ne lakim trenucima i najavio važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, kao i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i sa "kineskim Kisindžerom" Van Hu Ningom.

Vučić je na svečanoj akademiji povodom 70 godina "Večernjih novosti" naveo da će u Kini biti potpisana dokumenta o ukupnoj saradnji i o slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke, prenose Novosti.

To su temeljni sporazumi, a biće i važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma, od čuvenog smajlija koji povezuje Zapadnobački i Severnobanatski okrug, do puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Pokušaćemo da dovedemo što više investitora iz Kine, jer smo u prethodnom periodu malo uspeli da promenimo tu strukturu da veći broj investitora dolazi iz Azije nego ranije. I dalje je Evropa dominantna, ali ne u onoj meri u kojoj je to ranije bio slučaj, kazao je Vučić. (kraj) is/bdr

Share: