Policija više nije policija

17:48 16. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Od dolaska SNS na vlast, na vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova smenila su se četiri ministra, a niko od njih nije došao iz sektora bezbednosti, niti je ranije imao iskustvo sa rukovođenjem ovako velikog, komplikovanog i za državu ključnog resora, saopštila je stranka Srbija centar.

Stekao se utisak da je svako od njih samo pomoćnik Aleksandra Vučića za unutrašnje poslove, tačnije za različite poslove koje su prevazilazile nadležnost tog ministarstva - od praćenja i progona opozicionih prvaka, novinara, aktivista i osoba koje bi na društvenim mrežama kritikovale aktuelnog predsednika, preko podrške tranzitu migranata, fizičkog obezbeđenja splavova i restorana i sumnjivih poslova, čega je Jovanjica postala simbol, do tolerancije paravojnih i para kriminalnih grupa koje su izvodile akcije u podršci vladajuće stranke, navodi SRCE.

Kako se ukazuje, sve ovo pratilo je i još uvek prati neadekvatan izbor kadrova na rukovodećim mestima unutar ministarstva i policije, uz negativnu selekciju kadrova po principu lojalnosti, političke pripadnosti i nepotizma. (kraj) is/bdr

Share: