U Briselu o statusu ZSO

14:30 14. 11. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da "Beograd nikada nije bežao od razgovora i dijaloga" i da je zato prihvaćen poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se za dva dana nastave razgovori Beograda i Prištine u Briselu.

"Beograd nikada nije bežao od razgovora i dijaloga, već naprotiv uvek smo insistirali na dijalogu kao jedinom načinu rešavanja svih problema i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i zbog toga smo i ovog puta prihvatili, kao i uvek do sada, poziv gospodina Lajčaka da se za dva dana vidimo u Briselu gde će biti nastavak razgovora Beograda i Prištine", rekao je Petković novinarima.

On je posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Lajčaka kome je prisustvovao, rekao da predstavnici Beograda idu u Brisel pripremljeni, sa posebnim timom eksperata, "gde će se razgovarati konačno o tekstu statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), što je prvi i konkretan korak u pravcu formiranja ZSO". (kraj) vbr/lč/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: