Nema pasivizacije

15:54 17. 11. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je danas da se ne sprovodi "takozvana pasivizacija prebivališta građana albanske nacionalnosti na jugu Srbije", dodajući da svi građani Srbije albanske nacionalnosti imaju biračko i sva ostala prava, kao i svi ostali građani Srbije.

Martinović, koji je i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, istakao je da su neprihvatljive tvrdnje kako su "hiljade Albanaca tzv. Preševske doline izbrisani iz biračkog spiska", da im je policija pasivizirala adrese i ostavila ih bez ličnih dokumenata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, saglasno Zakonu o prebivalištu i boravištu građana, kao nadležni organ za vođenje evidencije o prebivalištu i boravištu građana na celoj teritoriji Srbije, svakodnevno dostavlja izveštaje o promeni adresa prebivališta građana, odnosno izveštaje o građanima za koje je utvrđeno da nemaju prebivalište, navodi se u saopštenju Ministarstva. (kraj) vbr/ivt

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

 

 

Share: