Srbija ceni podršku Slovačke

15:47 14. 11. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Posebno visoko cenimo principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i pronalaženju održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Slovačke.

U razgovoru je Dačića i delegacije skupštinskog Odbora za spoljne poslove Slovačke, koju je predvodio predsednik Odbora Marijan Keri, ocenjeno je da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istaknuta je neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa, naročito u ekonomskoj sferi.

Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i spremnost da se on intenzivira.

Keri je rekao da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo položajem i tretmanom koji predstavnici slovačke nacionalne manjine uživaju u Srbiji i preneo očekivanje da će takav kvalitet odnosa prema njoj biti očuvan i ubuduće.

Keri je istakao da je Slovačka spremna da sa Srbijom nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima i založio se za intenziviranje ekonomske saradnje, kao i značajnije prisustvo slovačkih privrednika na srpskom tržištu. (kraj) vbr/lč/dj

 
Share: