Ambasadori u Senti i Subotici

10:56 08. 12. 2022. FoNet | Katarina Tomović

SUBOTICA - Ambasadori Evropske unije (EU) i zemalja članica EU u okviru kampanje "EU u mom kraju" prvi put će danas i sutra posetiti Suboticu i Sentu, saopštila je EU info mreža.

Danas će se sastati s gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem i posetiti Subotičku sinagogu i Gimnaziju "Svetozar Marković".

Ambasadori EU i Austrije, zajedno s ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović, posetiće u petak Regionalnu deponiju i fabriku za reciklažu i upravljanje otpadom u Bikovu, čiju izgradnju je finansirala EU.

Pre putovanja u Sentu, učestvovaće zajedno s komesarkom za izbeglice i migracije Natašom Stanisavljević u uručenju ključeva od 44 stana srpskim porodicama u Subotici i posetiti poljoprivrednika koji je kroz IPARD program dobio sredstva EU za kupovinu opreme koja unapredio svoju proizvodnju u Starom Žedniku.

U Senti će se ambasadori Francuske i Austrije Emanuele Žiofre i Kristijan Ebner sastati sa gradonačelnikom Rudolfom Cegledijem i posetiti dva Interreg programa prekogranične saradnje koji se realizuju sa Vladom Srbije.

Prvog dana, šefu Delegacije EU Emanueleu Žiofreu pridružiće se češki ambasador Tomaš Kuhta i švedska ambasadorka Anika Ben David, a drugog dana ambasador Austrije Kristijan Ebner. (kraj) dar/kraj/bdr

Share: