Nadali se boljem ishodu

11:28 18. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

NJUJORK - Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će, tokom boravka u Njujorku u okviru zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, važne teme strateškog dijaloga sa američkim i evropskim partnerima biti trenutno stanje dijaloga i tenzije na severu Kosova, kako bi se odredili budući koraci.

Lajčak je na svom Fejbuk nalogu sumirao proteklu nedelju u Briselu, gde je zajedno sa svojim timom pripremao sastanak na visokom nivou, kojem je predsedavao visoki predstavnik EU Đosep Borelj.

Kao što je već rekao Borelj, nadali smo se boljem ishodu, istakao je Lajčak.

On je dodao da je posle sastanka u četvrtak o ishodu obavestio ambasadore država članica EU u Briselu, kojima je zahvalio na interesovanju za dijalog i snažnu podršku tom procesu.

Razgovarao sam i sa direktorom za politička pitanja i spoljne poslove Saveta Evrope Miroslavom Papom, kojeg sam, takođe, obavestio o dijalogu. Cenim interesovanje Saveta Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u ciljnu promovisanja evropskih standarda na Zapadnom Balkanu, zaključio je Lajčak. (kraj) vip/ivt/dj

Share: