Završena klimatska nedelja

15:02 23. 09. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Manifestacijom "Prijatelji dobre energije", koju je organizovala nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ danas je završeno obeležavanje Klimatske nedelje u Beogradu, saopštili su organizatori.

Manifestacija je posvećena ulozi održivih izvora energije u zaštiti životne sredine, i samo je deo brojnih aktivnosti i događaja koji su upriličeni tokom Klimatske nedelje u Beogradu.

Posetioci su imali priliku da se na različite načine upoznaju sa brojnim prednostima koje prelazak na obnovljive izvore energije nosi sa sobom, kao i sa načinima na koje i sami mogu da doprinesu ovom procesu.

Važno nam je da građane upoznamo sa konceptom prozjumera, odnosno kupca-proizvođača i približimo im značaj upotrebe solarne energije na putu ka energetskoj tranziciji. Nastavićemo da radimo na edukaciji i podizanju svesti građana u domenu obnovljivih izvora energije i mera energetske efikasnosti, izjavio je vođa projekta GIZ "Promocija održivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji" Til Barmejer. (kraj) vbr/dal/mk

Share: